Räkna Rudolphpoäng!

Beräkna poäng baserat på tid:


Poäng:

Beräkna tid baserat på poäng:


Tid:

Rudolphpoäng är ett graderingssystem för resultat baserat på världsbästanoteringar för olika åldersklasser och är graderad mellan 0 och 20 poäng. FINA-poäng är baserat på världsrekorden där 1100 poäng motsvarar världsrekordet och därmed kan man jämföra prestationer i olika grenar med varandra. På liknande sätt är Rudolph-poängen, den stora skillnaden är att man kan jämföra olika åldrar eftersom tiderna för att nå 20 poäng är åldersbaserad.

Egentligen finns tabellerna endast för 50m bassäng, jag har "översatt" poängen till 25m bassäng genom att anta att FINA-poängen för 20/1 Rudolphpoäng i respektive ålder ska ha samma FINA-poäng.
För 100m medley, som av naturliga skäl saknas helt, har jag tagit FINA-poängen för 200m medley och översatt dem till 100m.

Värt att notera är att Rudolph-skalan är INTE helt linjär utan har vissa smärre avvikelser, troligen beroende på tidiga avrundningar. Det innebär att det kan slå på enstaka tiondels poäng/sekunder mellan min implementering och den officiella!

Skriv ut

Logga in:

Användarnamn

Lösenord


Glömt lösen
Registrera mig!

Annonser